De vijfde bewonersavond op 16 februari 2022

Nadat voorgaande sessies online hebben moeten plaatsvinden vanwege de maatregelen omtrent covid-19, konden we elkaar op 16 februari eindelijk weer fysiek ontmoeten. De bewonersavond vond plaats in buurtcentrum De Geus en werd begeleid door bureau Citisens, onder leiding van Johan Simons.

Sinds de laatste bewonersavond van 18 november is er onder andere het een en ander gebeurd in het kader van de politieke besluitvorming voor postcodegebied 1221 en dit project. Met name het opstellen van een ‘gebiedspaspoort’ voor de Korte Noorderweg is daarin een belangrijke schakel. Om dit helder toe te kunnen lichten was zowel de gemeente Hilversum als de supervisor voor het gebied 1221 aanwezig, die beiden een presentatie hebben gegeven. Het vervolgproces is daarin ook toegelicht. Stedenbouwkundig bureau Rijnboutt heeft nogmaals een toelichting gegeven op het huidige stedenbouwkundige plan. Hoewel dit plan voor de beeldvorming ook al enkele visualisaties bevat, zal de architectonische uitwerking pas in een later stadium plaatsvinden. Ook hebben omwonenden de kans gekregen om hun woning in een 3D model te bekijken om de effecten qua bezonning, schaduwwerking en uitzicht te kunnen zien.

U kunt hier de presentatie van de avond downloaden.

U kunt hier het verslag van de avond downloaden.

Voor vragen en opmerkingen kunt u e-mailen met info@geuzenpark.nl. Wij zullen op korte termijn contact opnemen met de geïnteresseerden over het vervolgproces.